Eindelijk weer Grip op je Leven?

Ontdek hoe je dit moeiteloos kunt bereiken in 4 eenvoudige stappen met onze GRATIS Leven zonder Stress Mini-Cursus.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Richting in je leven vinden? 6 suggesties om je doel te kiezen!

De juiste richting in je leven vinden, maakt je gelukkiger. Het geeft je leven inhoud en zin. Je doet het fluitend en met plezier. Je krijgt er eindeloos veel energie van en het motiveert je om elke dag op te staan. Maar, hoe kies je nu je levensdoel? In dit artikel doe ik enkele suggesties.

De richting in je leven vinden kan op allerlei manieren. Van kijken naar je kennis en vaardigheden, persoonlijkheid en biologische achtergrond tot het maken van een bucketlist en mindmapping. Als je even de tijd neemt komen er vast allerlei ideeën in je op. Van grote dromen als een eigen zaak opzetten tot kleine zoals je 100-jarige oma wekelijks bezoeken. Onderzoek wat je leven zin geeft en gelukkig maakt. Stel het niet uit tot morgen, maar begin vandaag nog.

1. Luister naar je innerlijke stem

Kijk niet naar de ontelbare mogelijkheden die je hebt. Ga liever te rade bij je innerlijke ik. Wat zegt die? Waar word je blij van? Heb je plezier in? Geniet je van? Geeft je energie? Wacht niet langer. Ga op ontdekkingsreis en verken je opties. Luister naar je hart en je vindt je passie zeker.

2. De richting in je leven vinden betekent geloven in jezelf

Als je zoekt naar je levensdoel krijg je vast allerlei adviezen. Van familie, vrienden en collega’s. Goedbedoeld, maar doe wat jíj wilt. Laat je leiden door jouw goals en wensen. Waar jij van in vuur en vlam raakt. Is dat emigreren? Een bedrijf starten? Daklozen helpen? Geloof in jezelf en ga ervoor. Het is jouw leven en jij staat aan het roer!

3. Twijfelen is toegestaan

Richting in je levenDat je nu en dan twijfelt aan je gekozen richting is helemaal niet erg. Bedenk dat je je uitgezette koers kunt aanpassen en bijstellen. Aan nieuwe wensen, verwachtingen en ontwikkelingen in je leven. En blijkt gaandeweg dat je toch niet de goede richting in je leven hebt gekozen? Relativeer. Zie het als een leerzaam proces dat je vele ervaringen rijker heeft gemaakt en waar je profijt van hebt bij het maken van een nieuwe keuze.

4. Fouten maken mag

Blijf je maar dralen over wat je nu wilt doen met je leven? Omdat je bang bent fouten te maken? Zonde toch, want dat kost tijd. Maak het jezelf niet zo moeilijk. Hak de knoop gewoon door en begin met wat je graag wilt. Langer erover nadenken brengt je vaak niet verder. Het zorgt alleen voor meer twijfel. Zet desnoods de pro’s en contra’s op een rij en beslis. En gaat het niet zoals je had verwacht? Haal je schouders op. Fouten maken is helemaal niet erg. Doe er je voordeel mee.

5. Heb vertrouwen

Natuurlijk gaat je zoektocht niet altijd over geplaveide paden. Je zult zo je moeilijke momenten hebben. Maar, laat je door die tegenslagen niet uit het veld slaan. Heb vertrouwen in je kennis en kwaliteiten. Blijf vasthouden aan wat je wilt en ga ervoor. Visualiseer je einddoel en ervaar hoe het voelt. Het houdt je gemotiveerd. Leer van de moeilijke ervaringen en vier de succesjes die je boekt. Je zult ontdekken: de richting in je leven zoeken en vinden is zeker de moeite waard!

6. Neem de tijd

Verwacht niet dat je binnen een dag, week of maand je ultieme baan, gedroomd project of ander soort uitdaging vindt. Realiseer je dat het vaak tijd kost en de nodige inspanningen. Benader het vinden van je levensrichting daarom als een mooie en lange reis die je stapje voor stapje dichterbij je einddoel brengt. Beleef plezier aan de tocht. Uiteindelijk zal alle moeite zeker z’n vruchten afwerpen.

De richting in je leven vinden, hoe doe jij dat? Ik ben nieuwsgierig naar je ervaringen.

Meer Artikelen

4 reacties Plaats reactie

  1. ik vind het allemaal nogal blablabla, teksten en vragen verzinnen, mooie woorden ect maar het gaat om resultaat, stap voor stap, dit mis ik, en de dooddoener “je moet het zelf doen” daar kan ik niks mee, want dan had ik geen hulp nodig

    Beantwoorden
    • Beste Annie, de bedoeling is nou juist dat je het wel zélf doet – de antwoorden liggen namelijk nergens anders dan in jezelf. Jij hebt de kennis innerlijk al, alleen is het nog niet in woorden bij je. Daar gaat je zoektocht over. Niemand heeft voor jou een pasklaar draaiboek of alle antwoorden op een briefje. Een goede coach kan je wel helpen om je innerlijke kracht te vinden, als je wilt investeren in jezelf en bereid bent (en bij machte) hard (aan jezelf) te werken.

      Beantwoorden

Laat een reactie achter