Podcast – Het beste medicijn tegen stress

Vanmorgen herontdekte ik mijn geheime wapen tegen stress.
Het is te simpel voor woorden en je doet het al sinds je in de wieg lag.
Maar helaas naarmate je ouder wordt, ga je het steeds minder doen:
GLIMLACHEN

Kinderen lachen gemiddeld 300 tot 400 keer per dag,
volwassen mensen nog maar zo’n tien tot vijftien keer per dag.

Leef minder serieus
Tijdens mijn ochtendmeditatie kwam ik erachter dat ik
de laatste tijd toch weer behoorlijk serieus was geworden.
De dagelijkse beslommeringen begonnen weer zwaar te wegen.
Met éen simpele innerlijke glimlach valt die last meteen van je af.

Mijn ochtendmeditatie voor jou op Podcast
Speciaal voor jou heb ik mijn ochtendmeditatie opgenomen.
Je kunt hem hier beluisteren en eventueel bewaren als podcast
op je mobiele telefoon, tablet of computer.

 

Meer Artikelen

26 reacties Voeg ook een reactie toe

 1. Hey Tineke, dank voor jouw positieve feedback! Laten we elkaar blijven ondersteunen. Hartelijke groet Albert

 2. Hallo Albert, zojuist even naar jouw rustgevende stem geluisterd. Het is alweer een tijd geleden dat ik deze Podcast heb gehoord. Zo te zien heb ik ook niet eerder gereageerd, maar al wel regelmatig deze oefeningen gedaan als ik mij gespannen voelde en merkte dat dit vooral tot uitdrulling kwam door mijn kiezen op elkaar te klemmen en mijn tong tegen mijn verhemelte te drukken. Ik heb in de spiegel gezien wat voor effect het heeft als ik mijn tong probeer los te houden en mij bewust op de ademhaling te concentreren. Ik geloof dat alle beetjes helpen om mij steeds een beetje beter te voelen, al zal in misschien wel moeten accepteren dat ik misschien nooit helemaal BETER zal worden.

 3. Hallo Albert,

  Wat blijft dit toch een mooie en simpele vorm van meditatie, heerlijk. Ik geef het ook door aan mensen uit mijn omgeving waarvan ik vind dat ze er baat bij hebben. Ik lach nu nog meer dan ik al deed. En het gevoel van Joia komt er dan ook weer bij. Hartelijke dank daarvoor. Ik wens iedereen een leven zonder stress toe:-)

 4. Goedemorgen allemaal,
  Ik heb genoten van deze podcast Albert.
  Hoe kan ik me inschrijven hiervoor?
  Een hele zonnige dag toegewenst.
  Warme groet van Diana

 5. Goedmorgen, Albert
  Jeetje, wat werkt dit goed. Ik ging direct dieper ademhalen. Dank je wel voor het delen, want begin deze dag nu veel rustiger. had nl. slecht geslapen en zag tegen de dag op, terwijl ik vrij ben !

  Fijne dag,
  Hartelijks
  Wendy

  • GoedEmorgen..stond zo raar..het is nu 6 uur in de morgen terwijl ik dit aan het delen ben. Helpt wel deze meditatie, spanning neemt af.
   Dank je wel,
   Wendy

 6. Dankjewel Albert, ik had mij ook voorgenomen om meer te glimlachen, maar was het ook een beetje kwijt. Fijn dat ik er bij deze weer aan werd herinnerd!

 7. hoi …met de regen hard op t raam kletterend en met een dikke deken om me heen jou woorden tot mij laten doordringen en whoaw wat een verschil voel je ..kleine stapjes voorruit naar een happy en rustiger leven.
  thanks

 8. Hallo Albert,
  Vanochtend vroeg opgestaan met een verdrietig gevoel. Veel meegemaakt.Zojuist bij controleren e mail jouw oefening gedaan. Moest enorm huilen. Ik denk van opluchting. Ga hem gebruiken. Bedankt hiervoor

 9. Hoi Albert,
  Dank voor je mail en podcast. Mooi gesproken woorden !
  Mijn motto is : “Lach en de wereld lacht terug” ….en dat werkt echt zo. Kinderen maken mij altijd blij. In hun ontmoeting geven zij mij vreugde, blijdschap, plezier en ook voldoening in mijn werk. Zij zijn nog zo puur en vaak onbezonnen …..wij volwassenen zouden nog een hoop van ze kunnen leren. Niet alleen in hun spontaniteit en die mooie glimlach, maar ook in hun speelse wijsheid en vele mooie spiegeltjes die we vaak iedere dag krijgen. Hoe mooi zou het zijn als we ons zelf en de ander met die mooie glimlach zouden kunnen verwelkomen. Het kost zo weinig moeite en je krijgt er zo veeeeel voor terug !!!
  Met vreugdevolle groet,
  Antoinette H.

 10. Goede middag Albert,
  Het is nu 12:23 uur en als ik de reactie verstuur is het twee uur vroeger.
  Na het beluisteren van de podcast krijg ik twee uur gratis?
  Groetjes, Noud

 11. Hallo Albert. Sinds ik met jou op reis ben geweest naar Joia pas ik deze methode al toe. Het is werkelijk ongelooflijk hoe een glimlach kan doorwerken in je hele lijf en leden. Ik ben van nature een vrolijk en optimistisch persoon maar zoals je aangeeft kan stress ervoor zorgen dat je ‘verzuurt’. Door iedere ochtend deze mindset toe te passen sta ik veel vrolijker in het leven, ik lach mee, zing meer, dans meer en het volgende voordeel ervan is dat het doorwerkt in mijn passie. Ik ben nog steeds op reis…….

 12. Goedemorgen Albert, bedankt!
  Ik werd huilend wakker en voelde me echt depri……….
  Ik had de affirmatie: Je hebt het allemaal aan jezelf te danken!! in mijn hoofd.
  >> dit heeft mijn schoonzoon tegen mij gezegd..:( <<
  Na je korte meditatie besef ik dat ik alleen mezelf er mee heb, dus glimlach ik nu….
  Ik voelde duidelijk de ademhaling oppervlakkiger en hoger gaan zitten toen ik sacherijnig moest kijken.
  Groetjes, Angela

 13. Goedemorgen Albert en bedankt voor een mooie overdenking.

  Een glimlach maakt enorm verschil en niet alleen voor jezelf maar als je ‘m ook nog aan anderen laat zien kan er zomaar eentje terugkomen jouw kant op!

  Ik dacht aan het begin van de podcast even dat je zei ‘klimlachen’ (zo klonk het bij 28 sec). Dat is natuurlijk niet zo, maar ik vind het wel een mooi woord: je mondhoeken en stemming klimmen inderdaad omhoog.

  Ik wens je een glimlachdag,
  Hermien

 14. Goedemorgen Albert,

  Wat een goede oefening. Ik voelde echt het verschil. Dank je wel!
  We moeten inderdaad met zijn allen vaker lachen.

  Groetjes,
  Wil

 15. Dag Albert,
  wat een glimlach niet al kan doen, of juist WEL kan doen!!
  Je moet je er alleen bewust van zijn en dat kan door deze oefening.
  Bedankt.
  Groetjes, Noud

 16. Goedemorgen Albert,
  Dank je wel, heb het net gedaan en het werkt!!
  Zo simpel, en wat een verschil wanneer je met een chagarijnig gezicht of met een glimlach gezicht ademt. Goed om dit te ervaren.
  Hartelijke groet,
  Debby

 17. Dank je wel voor het delen.
  ik kon hem al van mijn psycholoog, bij mij lukt het helaas niet.
  Ik heb 60 mg diazepam nodig om een beetje rustig te zijn.
  Waarschijnlijk omdat ik al zoveel jaren gestrest bent.
  helaas is er niets wat er helpt.
  Maar ik denk dat dit wel een goede oefening is voor lichte stress.
  Gr.Anneke

  • wat vervelend Anneke dat jij zo met je zelf in de knoop zit dat jij 60 mg diazepam nodig hebt. hoelang ga jij al naar die psycholoog en kan hij jou niet helpen om de draad van je leven positief op te pakken. mijn ervaring is dat tot nu toe elk mens te helpen is. op het strand zitten en het zand door je vingers laten glippen is een keuze, maar het roer in eigen handen nemen en zelf je koers bepalen is je hart volgen en risico’s nemen. Als ik iets kan betekenen voor jou hoor ik het graag, maar ook ik help mensen met een glimlach.

 18. Dankjewel Albert, wat een prachtige en mooie aanwijzing voor een simpele ademmeditatie! Graag gedeeld op fb. Leven met een glimlach is dus voor alles beter.
  dankjewel!

Geef een reactie