Eindelijk weer Grip op je Leven?

Ontdek hoe je dit moeiteloos kunt bereiken in 4 eenvoudige stappen met onze GRATIS Leven zonder Stress Mini-Cursus.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Grenzen aangeven, hoe doe je dat? (video)

Grenzen aangeven vinden veel mensen lastig. Je wilt geen nee zeggen tegen mensen en anderen niet teleurstellen.

Als psycholoog krijg ik deze vraag regelmatig. Ik wil je in onderstaand filmpje graag uitleggen hoe je assertief kunt zijn zonder mensen te kwetsen.

Meer Artikelen

14 reacties Plaats reactie

 1. Duidelijke info, complimenten! Ik merk in mijn praktijk maar ook bij mezelf dat het lastig is om grenzen te herkennen. Wat zijn lichamelijke en geestelijke verschijnselen die maken dat je een grens moet trekken, of dat je al over een grens heen bent gegaan.

  Beantwoorden
 2. vandaag er toch in geslaagd om eens assertief te zijn en neeeee te zeggen zonder schuldgevoelens en voel me niet schuldig wat opmerkelijk overkomt voor mij en waardoor ik me echt beter voel.Dank u

  Beantwoorden
 3. Hallo Albert.Je toespraak was heel duidelijk heb veel verdriet gekend in mijn leven en teleurstellingen gekend.Uiteindelijk overspannen,byrn-out en nog steeds last van chronische vermoeidheid.tegen woordig ga ik voor mijzelf en voor mijn kinderen en kleinkinderen en de mensen die mij dierbaar zijn.vr gr An

  Beantwoorden
 4. “om eerlijk te zijn vind ik dat ……. ” Deze woorden gebruik ik meestal als ik ergens ‘nee’ op moet zeggen. Vindt men dat nog niet genoeg, dan is het voor de ander jammer, maar voor mij voldoende om er geen slecht gevoel aan over te houden. Gr. Noud

  Beantwoorden
 5. Dank je wel ALBERT voor je 4de deel anti stress en je video over assertiviteit.Waar het ook over gaat ,ik heb er steeds weer wat aan om mij sterker te voelen en je suggesties te proberen, Ik kijk naar je mailtjes uit. Hartelijke groet, Sophie.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter