Eindelijk weer Grip op je Leven?

Ontdek hoe je dit moeiteloos kunt bereiken in 4 eenvoudige stappen met onze GRATIS Leven zonder Stress Mini-Cursus.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Opnames Live Webinar 10 augustus

Gisteravond, woensdag 10 augustus 2011, heb ik samen met Jesse voor de eerste keer een Live uitzending gedaan. Er hebben +/- 130 mensen tot het einde zitten te kijken en we zijn erg blij jullie allemaal te mogen helpen.

De opnames van de webinar kan je hieronder terugkijken:

Je ontdekt o.a.

 • Uitleg over het ‘Stressmodel’ en wat het verschil is tussen Objectieve druk en Subjectieve druk
 • Hoe je in 3 stappen ‘Stress de Baas’ wordt en wat iedere stap betekent (Bewust worden, Accepteren en Keuzes maken)
 • Tips om beter om te gaan met stressvolle situaties in je leven
 • Waarom ‘als je de buitenkant wilt veranderen, je eerst naar binnen moet gaan’, wat dit echt betekent en hoe je het kunt toepassen
 • Wat: ‘Je moet emotionele indrukken UITdrukken’ betekent en waarom het zo belangrijk is
 • En veel, veel meer

Meer Artikelen

37 reacties Plaats reactie

 1. Hoi Albert,

  Ik heb al een jaar last van derealisatie (dissociatie) een symptoom van stress en angst. Het is begonnen na mijn operatie, narcose. Ben al naar de psychiater geweest en heb diverse medicijnen geslikt. Dit heeft helaas geen positieve veranderingen gebracht verre van dat. Ik ben wel weer aan het werk maar het gevoel het onwerkelijke, rare gevoel wil maar niet weg gaan. Ik word er zo moedeloos en wanhopig van. Ik wil me zo graag weer normaal voelen.
  Daarom bij deze mijn vraag heb jij misschien tips voor mij wat ik kan doen?

  Groetjes Nathalie

  Beantwoorden
  • Beste Nathalie,

   Narcose kan nog heel lang een enorme belasting blijven voor en in je lichaam. Ik zou je adviseren naar een goede bioresonanite-therapeut te gaan. Die kan die narcose uit je lichaam leiden, zeer waarschijnlijk dat je je dan veel lekkerder voelt.

   Alle goeds!
   Mathilde

   Beantwoorden
 2. Hallo Albert,

  Ik loop sinds 2004 met mijn ziel onder mijn armen. De functie die ik daarvoor beklede als assistent hoofd productgroep VOKA (voeding en kantinedienst) zeg maar ass. catering manager bij Defensie was in die tijd gewaardeerd op MBO diploma. toen het Paresto ging heten werden de opleidings eisten omhoog gesteld naar HBO. En na een onderzoek in 2010 bleek ik over nog niet eens MBO kennis te beschikken. Uiteindelijk heb ik vanaf 2004 op mijn tenen moeten lopen, wat zijn weerslag heeft gelegd op mijn gezin. Uit angst heb ik op 1 nov. 2010 gevraagd of ik gebruik kon maken van de wachtgeld regeling Defensie, daarop in akkoord gegaan. Niet verwacht maar toch gebeurt, begin dit jaar kreeg ik van mijn vrouw te horen dat ze een sparringpartner nodig had en dat ik dat niet was, afgelopen week heeft ze het bijltje erbij neer gegooid en gaat van mij scheiden. Als je praat over een metafoor hoe zou je je moeten voelen als je na 34 dienstjaren je baan verliest en na 35 jaar je huwelijk. Of dat stress geeft, behoorlijk maar daarnaast geen positive gedachten meer van hier kom ik wel even uit. Maar goed heb inmiddels een hulpvraag gedaan bij GGnet in mijn woonplaats en hoop daarnaast na een gesprek met mijn counseler van Defensie of het mogelijk is weer terug aan het werk te kunnen.
  Soms zou je oplossingen willen zien maar soms lukt dat echt niet.

  Groeten George

  Beantwoorden
  • Hallo George,

   Soms lijkt het leven niet eerlijk.
   Maar probeer het als een kans te zien, om te kijken wat jij in het leven het hardst nodig hebt.
   Ook ik heb het nodige meegemaakt, maar het heeft mij alleen maar doen groeien.
   Ik wens jou het zelfde toe George.
   Hopelijk zie jij snel de potentie van wat er nu in je leven gebeurt.
   Wens je veel wijsheid en kracht toe.

   Vriendelijke groet Paula

   Beantwoorden
 3. Hallo Albert

  Waar ik steeds tegen aan loop is de terugval op het moment een stressvolle situatie zich voor doet. Probeer me steeds te “herpakken”maar als de druk zó hoog wordt, reageer ik vanuit mijn oude patroon.

  Groetjes, Elly

  Beantwoorden
 4. Hallo Albert,

  Ik ga zeker kijken morgen ! Zelf heb ik al vele jaren last van depressies en angst en paniekstoornissen,waarvoor ik een hoop medicatie gebruik.Nu ben ik streng gaan lijnen en gebruik bijna geen koolhydraten.De laatste weken slaap ik ondanks slaapmedicatie erg slecht,een paar uurtjes per nacht en ben erg vroeg wakker.Heeft voeding veel invloed op slapen,misschien heb je daar tips over ?
  Verder wil ik heel graag stoppen met roken,maar als ik mij zo slecht in mijn vel voel zitten ben ik bang dat de angst en onrust alleen maar toenemen,dus dat durf ik niet zo goed aan.Nog meer medicatie lijkt mij geen goede oplossing,ik zit al erg hoog gedoseerd.
  Ik hoop dat je tips hebt.

  Groetjes Annemiek

  Beantwoorden
 5. Beste Albert,

  Het zal niet lang meer duren voordat ik zal gaan bevallen. Het is voor mij een enorme uitdaging om rustig te blijven bij de gedachte dat ik moet bevallen. Ik voel me soms een beetje geisoleerd gezien het feit dat ik mijn moeder op vroege leeftijd heb verloren en heb het gevoel dat ik niet ergens op terug kan vallen. Wat kan ik doen om zonder angst uit te kijken naar de bevalling.

  Heel erg bedankt,

  Prescilla

  Beantwoorden
 6. Hoi Albert
  Ik heb astma en gebruik met regemaat prednison.
  Ben 156 en weeg bijna 72 kilo.
  Eet echt niet veel,en zo gezond mogelijk al kook ik niet echt uitgebreid.
  Heb ook nog veel spanning door mijn man is overleden waar ik geen medicijnen voor gebruik.
  Maar ik baal wel van mijn gewicht,word er ook onzeker van.
  Wat kan ik het beste doen in deze situatie??

  Beantwoorden
 7. hallo albert,

  Ik zal zeker gaan kijken vanavond. Ik ervaar ook dag dag uit stress,eigenlijk al jarenlang. Ik kan maar niet de balans weer terugvinden om gewoon te kunnen genieten.
  Ik heb erge vermoeidheidsklachten en zie vaak de zin van het leven niet meer in.
  Wat kan ik doen om hieruit te komen??iedere keer wanneer ik het probeer komt er iets nieuws op mijn pad waardoor ik er niet uitkom.

  Groetjes

  Sandra

  Beantwoorden
 8. Hallo Albert,

  Ik zit met hetzelfde probleem, vanavond is het voor mij echt onmogelijk om te kunnen kijken…Is het mogelijk om deze later te zien?? Het is precies het onderwerp waar ik last mee heb al een aantal jaren!

  groetjes Manja

  Beantwoorden
 9. Hallo Albert,

  ik maak zeker tijd vrij om vanavond te kijken en ben blij dat ik mijn probleem kan voorleggen, dank u bij voorbaat.
  Ik ben met een perfectionist gehuwd sinds 40 jaar, nu is hij op pensioen en vuurt steeds al zijn frustraties op me af en ik ben er ‘kapot’ van ! Eindeloze discussies helpen niet … wat kan ik doen ?

  Ik kijk er echt naar uit, tot vanavond.

  Beantwoorden
 10. Hai Albert, stress zal het daar aan liggen,
  ik zit met problemen met geld omdat ik in de bijstand zit…en kredietbank.
  Alleen ik voel me niet gestresst…heel soms…ik bekijk de dingen altijd positief.
  Ik heb de auto weggedaan ik fiets veel meer, ik eet echt nog minder dan 1000 calorieen, mijn vetlagen zijn niet zo dik kan ze beter beetpakken, alle broeken zakken van mijn kont, alleen het gewicht gaat niet omlaag snap er niets van !!! ben nog steeds 119 kg.
  En dat doe ik al een jaar.
  Ik eet biologisch, en vegetarisch vlees.
  Suiker gebruik ik alleen in thee dat is 2 kopjes per dag.

  Beantwoorden
 11. Hoi mr. Albert Sonnevelt,
  Ik ben met weinig tevreden en dat zou iets zijn waar veel mensen in deze tijd niet meer kunnen.
  Hoe minder, hoe gelukkiger en zonder zorgen dus geen stresssss!!
  Ik ben er zeker straks op uw webinar zolang ik het niet vergeet hahaahaa…
  (ik zet de wekker om 20:00uur! *steuntje*)
  tot later 20:00u.

  Beantwoorden
 12. Beste Albert,

  Wat mooi om deze uitzending met Jesse te doen. Ik ben erg benieuwd.
  Sinds 25 dagen ben ik bezig met Jesse’s programma (vetverbranding en kettlebel/cardio / workout 360). Houd me aan de regels, eet biefstuk, visolie, etc etc. Voel me wel beter maar val maar niets af. Dus mijn motivatie begint te verdwijnen 🙁
  1) Nu ben ik ca 6 weken geleden gestopt, ben niet meer gaan snoepen en heb er weinig last van, kan dit invloed hebben?
  2) ik laat me regelmatig (oa hormonaal) doormeten. Eigenlijk was alles goed (ik gebruik al jarenlang slaap- en antidepressiva medicatie) alleen veel te weinig testosteron. Hoe kan dat? Ik eet als een kerel met de biefstukken, eiwitten (minimaal 100 gram per dag). Enig idee hoe dit meer te kweken? Sporten doe ik om de dag en zeet dan flink (kettlebel dus)

  Beantwoorden
 13. Hi Albert,
  Ik slik al meer dan 10 jaar het medicijn fluvoxamine maleat (200 gr) wegen angst stoornissen en paniek aanvallen. Kan dat ook toe bijdragen aan buikvet? Ik gebruik nu Herbalife en ben in 3 maanden 7 kilo afgeslankt. Ik loop dagelijks 30 a 45 minuten maar heb nog steeds buik en rugvet.
  Heb het dvd van Jesse gekocht en ik drink s’morgens groene smooties. Mijn darmen beginnen nu pas te werken.

  Beantwoorden
 14. Voor mijn gevoel ervaar ik geen stress…behalve dat ik toch veel achter de pc zit en soms te lang door blijf gaan met surfen of tv kijken terwijl ik al moe ben. Is dat ook een vorm van stress. Slaap overigens wel goed. Ik moet nog een kg of 3 kwijt maar wil met behulp van Kettlebell training en de tips van Jesse die kg’s buikvet kwijt. Omdat het niet lukt dacht ik wellicht aan het stresshormoon, maar of het dan is??? ik weet het niet.

  Beantwoorden
 15. Beste Albert,
  Was heel verbaasd te lezen dat je van stress ook gewicht vasthoud.
  Ik had juist begrepen dat je van stress enorm afviel, zie het bij een schoonzusje.
  Ik hoop dat je daar verder op ingaat ben benieuwd.
  Vriendelijke groet Paula

  Beantwoorden
 16. Hoi allebei,
  een 5 jaar geleden zijn mijn ouders gescheiden, ik jaag me héél erg op in ruzie’s en heb ook heel snel stress als me iets niet lukt enzo.. sinds dat mijn ouders zijn gescheiden heb ik ook eplepsie gekregen. daarvoor was ik goed in allerlei sport enzo.. maar heb dit eigenlijk door de scheiding wat verlaten.. ben ook een 15kg bijgekomen. die zou ik er zo graag terug af hebben.. maar echt niets helpt!
  kunnen jullie me misschien helpen?

  Beantwoorden
 17. Ik heb het eerste half uur gemist, dus misschien is het al ter sprake gekomen, maar HELPT MEDITATIE bij stress en hoe kun je het beste mediteren als je weinig concentratie hebt.

  Beantwoorden
 18. hai albert, ik heb om de zoveel weken last van een stekende pijn in mijn zij, het is een pijn die aanzwelt en gedurende 3 tot 4 dagen blijft hangen. ik ben al eens met ambulance naar ziekenhuis gebracht hiervoor, eerst dacht men dat ik hartklachten had toen door de mallemolen omdat er galstenen vermoed werden al met al heeft het niets opgeleverd en krijg ik de boodschap dat het stress is. ik vraag mezelf af of dat idd zo is, ik denk meer aan lichamelijk iets maar aangezien er niets met bloed/urine echo/rontgenonderzoek te vinden is blivjen artsen het bij stress houden. hoe krijg ik duidelijkheid over wat het nu is. behalve deze terugkerende klachten lijdt ik ook aan voortdurende vermoeidheid, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, slecht slapen, recidiverende depressies pff en nog veel meer.

  Beantwoorden
 19. Beste Albert ik heb voor 11 jr terug een gewelddadige relatie gehad, soms zou ik weer een relatie aan willen gaan, maar ik zie dan bij mezelf de gekste situaties voor ogen, weer erg geweldadig, dan kap ik weer af uit angst dat het mij weer overkomt. en kom hier alleen niet uit ik weet wel dat niet iedereen zo is maar toch, die angst komt weer
  gr. Riek

  Beantwoorden
 20. Albert en Jesse,

  hartstikke bedankt voor het delen van jullie wijsheid, ik zie het als een Godswonder wat jullie me geven. Misschien komt dit wat overdreven over, maar zo voel ik het echt. Ik zat er zo doorheen, dacht dat ik dood ging en nu leef ik weer een beetje, mede dankzij jullie.

  Beantwoorden
 21. Hallo Albert en Jesse,
  Mijn complimenten voor de heldere, eerlijke en open communicatie. Geweldig!
  Ik heb al veel tips en aanwijzingen gehoord waar ik meteen mee aan de slag kan (moet).
  Heel erg bedankt.

  Beantwoorden
 22. Hallo Albert en Jesse.
  Mijn vraag is de volgende: ik heb diabetes type 2 en moet insuline injecteren. Hoe moet ik hier mee omgaan omdat je aangeeft dat insuline de hormoonhuishouding verstoord. Alvast bedankt voor je antwoord.

  Vriendelijke groet,
  Hellen Peeters.

  Beantwoorden
 23. Hallo

  Ik heb ook astma allergisch astma en gebruik al jaren symbicort ,is buteyko hiervoor ook geschikt en kan ik met voeding iets doen om minder onstekingsreakties te krijgen in je longen.Zou graag de medicatie willen afbouwen of minder gebruiken indien mogelijk.

  Beantwoorden
 24. Ik heb al 20 jaar een eetstoornis. Mijn gewicht gaat steeds verder omhoog en ik ga eigenlijk steeds slechter eten. Nog steeds beetje ondergewicht, maar wel een bolle buik. En dat triggert me om nóg slechter te gaan eten 🙁

  Beantwoorden
 25. Ha Albert,

  Na een lekkere vakantie, op een nog beter gewicht gekomen dan ervoor, ben ik weer begonnen aan mijn stressvolle baan. Nu na 2 dagen werk, zie ik de stress opdoemen en zoek ik NU naar een tip hoe ik mij losweek van werk zoals ik dat in mijn heerlijke vakantie heb kunnen doen…..
  En Jesse…. het werkt allemaal!!!!! Dank je!

  Beantwoorden
 26. Die onthoud ik: Je moet emotionele indrukken uitdrukken… ABSOLUUT mee eens!! En bedankt voor het antwoord over mediteren. Ik zal klein beginnen. DANKJULLIEWEL! Ik ga vaker naar de webinars kijken. tof! x

  Beantwoorden
 27. Hoi,
  Wat is de beste voeding voor als je in de overgang bent. Ik ben sinds een half jaar in de overgang en heb nu vaak last van hartversnellingen en daardoor ook stress, ik slaap daardoor slechter. Ik heb ook het gevoel dat ik dikker word. Heb je een aantal tips?

  Beantwoorden
 28. Hallo Jesse en Albert,

  Dank voor deze geweldige uitzending.
  Ik heb inderdaad ondanks dat mijn vraag niet is behandeld, heel veel gehad aan de uitzending.
  Er zijn meerdere dingen voorbij gekomen waar ik mee aan de slag kan gaan.
  Het was een open en eerlijke uitzending.

  Vriendelijke groet Paula

  Beantwoorden
 29. hallo heb anorex gehad
  helemaal kwijt raken zal ik het nooit
  daar heb ik het te lang voor gehad
  maar heb altijd zo,n bollen buik en voel mijn darmen zitten heb lang heel veel laxeer middelen gebruikt
  heb je voor mij nog een tip
  vrg pea

  Beantwoorden

Laat een reactie achter