Gelukkig zijn met jezelf? Zo geniet je elke dag van het leven!

Gelukkig zijn met jezelf, vind je dat lastig? Moeilijk? Ingewikkeld? Je bent echt niet de enige. Veel mensen willen graag gelukkiger zijn en ontspannen leven. Elke dag.

In dit artikel geef ik je een aantal eenvoudige tips die je helpen je gelukkiger te voelen.

Lachen is gezond

Gelukkig zijn met jezelf? Tover een glimlach op je mond en lach naar wie je tegenkomt. Ook als je je niet zo happy voelt. Hoe raar het ook mag klinken, maar je gevoel zal weldra je gedrag volgen. Zeker als je het combineert met positieve gedachten. Dan werkt het helemaal prima. Bovendien is vaak en regelmatig lachen ook goed voor je gezondheid. Het helpt stress verminderen en te ontspannen. Niet voor niets zijn er speciale lachtherapieën. Probeer het. Lach!

Adem buitenlucht in

Elke dag een flinke portie frisse lucht inademen doet je lichaam en geest goed. Zo draagt de buitenlucht niet alleen bij aan je geluksgevoel, maar verbetert ook je creativiteit en boost je je geheugen. Dus, wil je gelukkiger voelen? Ga vaker lekker naar buiten.

Heb lief

gelukkig zijn met jezelfWil je gelukkig zijn met jezelf? Heb lief en koester je relaties. Want, wij zijn geen Remi’s. Mensen zijn sociale dieren die graag anderen om zich heen hebben. Zowel op vriendschappelijke basis als meer intiem. Het maakt je gelukkiger en blijer. Investeer daarom in je relaties. Breng volop quality time door met je familie, vrienden en geliefde.

Onderneem

Ga niet op de bank hangen. Heb een doel in je leven. Een passie die je vervult en energie geeft. Die ervoor zorgt dat je actief bent en eropuit trekt. Nieuwe en spannende dingen onderneemt. Niet alleen voorkom je zo in een routine te vervallen, maar je leert ook nieuwe mensen kennen. Dat alles samen zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt.

Koester je gezondheid

Gezond zijn, mentaal en fysiek, is een groot goed. Zorg daarom goed voor jezelf. Kies voor gezonde en goede voeding, sport geregeld, neem de tijd om te relaxen en slaap voldoende. Dat is goed voor je weerstand en draagt bij aan gelukkig zijn met jezelf.

Doe wat je energie geeft

Er zijn dingen in het leven die energie kosten en die je nieuwe energie geven. Houd dat in de gaten. Vermijd het liefst de energievreters óf probeer ze beetje bij beetje te elimineren. Zorg er tegelijkertijd voor dat je meer tijd en aandacht besteed aan wat je met plezier doet en dus energie oplevert. Dat draagt zeker bij aan je geluksgevoel!

Verwen jezelf

Je kunt jezelf ook een fijn en goed gevoel bezorgen. Door jezelf te verwennen met iets waar je veel plezier aan hebt en/of wat je veel gebruikt. Bijvoorbeeld een paar sportschoenen, een boek van je favoriete schrijver, een kaartje voor een speciaal concert et cetera. Er zijn simpelweg vaak allerlei zaken die kunnen helpen gelukkig te zijn met jezelf! Overigens? Leg jezelf niet in de watten als je een slecht humeur hebt. Negatief gedrag belonen doe je al snel met dingen die niet supergezond voor je zijn en dragen dus ook niet bij aan je geluksgevoel.

Gelukkig zijn met jezelf? Praat het uit…

Allemaal hebben we op z’n tijd weleens een woordenwisseling, strijd of probleem. En zoiets kan ongemerkt in je brein blijven hangen. Als een repeterende plaat. Praat het uit en laat het los. Blijf zeker niet lopen malen, want dat belemmert je geluk.

Pluk de dag

Ofwel carpe diem. Doe elke dat iets leuks. Want, gelukkig zijn met jezelf betekent niet dat je leven groots en meeslepend moet zijn. Het zijn juist vaak de kleine dingetjes die je een plezierig gevoel geven. Leef en geniet daarom van dit moment. Denk niet aan vorig jaar, gisteren, straks, morgen of volgende week. Richt je aandacht op wat er nu is. Adem in en relax. Voel je body. Kijk en luister naar wat er rondom je gebeurt. Ga er even helemaal in op en voel je heerlijk!

Gelukkig zijn met jezelf, lukt je dat? En hoe pak jij dat aan?

Meer Artikelen

Geef een reactie