15 reacties Voeg ook een reactie toe

 1. Beste Astrid,

  Bedankt voor je reactie.
  Bewustwording is de eerste stap als je bepaald gedrag wilt veranderen.
  Dat is inderdaad nog niet makkelijk. Als dat wel zo was, had je het namelijk allang gedaan!
  Hulp van een coach kan zorgen voor een nieuwe invalshoek en nieuwe inzichten, waardoor gedragsverandering wél mogelijk wordt.

  Veel succes!

  Hartelijke groet,
  Albert

 2. Goedemorgen Albert,
  Begrijp ik goed dat het gaat om herkennen van je angst. Opmerken wanneer deze speelt. Bewust te zijn van je eigen waarden /normen/wat wil ik/ en is it my business. En meer vanuit daar handelen dan uit angst en oude patronen ?

  Al is weten 1 ding maar dit veranderen mega lastig.

 3. Beste Roberto, dank voor jouw reactie en het delen van jouw ervaring. Hartelijke groet, Albert

 4. Hoi Albert,
  Ik heb de afgelopen periode een langdurige invalperiode gehad voor een school.
  Daar ben ik mee gestopt omdat ik veel stress voelde.
  Toch ben ik blijven invallen. Maar minder.
  Ik ben nu onder behandeling van een acupuncturist. Een chinese arts.
  Dat werkt.
  Ik ben me ook aan het orienteren op ander werk.
  Ik heb de integrale lichaamsmassage gevolgd bij Sonnevelt.
  Helaas door blessures kan max 2 masseren.
  Ben toch ook op zoek naar ander werk. Maar vlgs het UWV en het participatiefonds is dat nog niet gemakkelijk.
  Ik zou veel willen. Maar heb al veel geprobeerd maar zie weinig verandering. En hetgeen wat ik niet wil daar word ik veel voor gevraagd.

 5. Angst maakt meer kapot dan je lief is, wordt ook wel eens gezegd. Ik heb inmiddels ook wel het een en ander ervaren wat in dit korte filmpje ter sprake kwam. Het is ook wel eens goed om te kunnen luisteren i.p.v. te lezen. Ik zal het zeker nog een aantal keren doen, om het beter door te
  laten dringen. Ik ben er inmiddels ook wel achter gekomen dat je soms door de ene situatie te vermijden met een ander probleem geconfronteerd wordt. Ik blijf hopen dat het van lieverlee toch wat beter zal gaan en ik met alles wat ik heb ervaren en geleerd ook iets voor anderen kan betekenen.

 6. Hoi Albert,
  Een mooie mail op mijn verjaardag vandaag. Ik ben blij dat ik de opleiding Mental Coach al heb gedaan en nu bezig ben met de opleiding Stresscounselor. Enkele zijn nog herkenbaar en daar wordt aan gewerkt. Blij en dankbaar met beide opleidingen. Dit veranderd mijn leven in positieve zin??

  • Beste Yvonne, dank voor jouw positieve reactie … . Spread the word. Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het ontdekken van een ontspannen leven zonder stress. Hartelijke groeten, Albert Sonnevelt

 7. Allemaal zeer herkenbare angsten. Zelf ben ik altijd bang geweest niet goed genoeg te zijn. Deze angst is in mijn jeugd ontstaan naar aanleiding van alle kritiek die ik ontving op scholen van leraren, thuis bij mijn ouders de bevestiging krijgen en in omgang met kennissen en vrienden, die van mening waren dat jij niet voldeed aan hun eisen. De laatste jaren weet ik dat deze angst af en toe de kop op steekt en als ik mij ervan bewust wordt, weet ik direct dat ik erg negatief over mijzelf denk en dat ik mijn gedachten weer zie als de waarheid. Door mijzelf even terug te trekken en bij mijn eigen gevoel van zelf liefde te komen kan ik deze angst weer naast mij neer leggen en er niet naar handelen. Lukt niet altijd het is een leerproces.

  • Hey Margarita, dank voor het delen. Op die manier maken we wereld steeds bewuster en kunnen we de stress in het leven weer terug in balans brengen. Hartelijke groeten, Albert

 8. Bedankt dat je het zo helder hebt uitgelegd. Ik denk dat ik ze allemaal bij me herken. Vooral veel gedaan altijd maar zorgen voor een ander. Ik denk ook wel dat je een stuk hebt meegekregen in je opvoeding als je ouders ook zo zijn. In mijn opvoeding wel. Ik ben er wel achtergekomen dat er ook een ik is. Daar een balans in zien te vinden. Dat je niet te individualistisch wordt. Goed is goed genoeg. Ik vind wel dat het met de 6 angsten samenhangt als je er een hebt. Bewustwording is er bij mij al zeker. Ik heb ooit voor het vak psychologie als afsluiting over het onderwerp Faalangst een scriptie geschreven. Waarschijnlijk dat ik er toen al last van had. Wel fijn nogmaals dat je de angsten op een rij hebt gezet. Vorig jaar heb ik een module verwerking van gebeurtenissen gevolgd via de GGZ ondersteuner van de huisarts. Omdat ik last had van paniekaanvallen, jarenlang lichamelijke klachten met aantoonbare oorzaak en achteraf gezien teveel in mijn hoofd zat. Veel schrijven en naar aanleiding hiervan erover praten. Hier ben ik gestuit op dat ik een angst had. Als ik nu terugkijk is die angst minder geworden door bewust te worden waar de angst zit

  • Hey Cynthia, dank voor de feedback en het delen. Zo maken we samen de wereld een stukje blijer… Hartelijke groet Albert

 9. Idem, ik herken ze ook allemaal behalve de laatste, alleen de patronen veranderen lukt me maar moeizaam. Tot grote frustratie van bv mijn partner…

  • Beste Geke, dank voor jouw reactie. Ik gun je zonder twijfel een leven zonder stress… Warme groeten, Albert

 10. Dank voor deze heldere uitleg Albert! Ik herken ze allemaal in mezelf ? maar vooral de zorger, individualist en de uitslover. En ook al weet ik die patronen het is toch verrekte moeilijk om niet steeds weer in dezelfde valkuil te stappen!

  • Beste Jolanda graag gedaan! Dank voor jouw positieve reactie. Ik wens je een leven zonder stress… Albert Sonnevelt

Geef een reactie